Overslaan en naar de inhoud gaan
Warme zorg

Het aantal geboortes op de kraamafdeling van AZ Voorkempen klokte op 31 december 2022 af op 676.

In 2021 kende het aantal geboortes nog een sterke stijging, maar net zoals in de rest van Vlaanderen, was de coronababyboom in 2022 voorbij. Marijke Heymans, hoofdvroedvrouw in AZ Voorkempen: “De drukste maanden van 2022 waren mei en september, waarin respectievelijk 74 en 71 kindjes werden geboren op onze afdeling. Het is niet verwonderlijk dat we de drukste dagen op onze verloskamer dan ook in deze maanden te verwerken kregen. Op 18 mei en 13 september werden er telkens acht kindjes geboren.” De kraamafdeling nam in april ook de tweede vernieuwde arbeidsverloskamer met bevallingsbad in gebruik.

Populairste namen

In Vlaanderen blijven Olivia en Noah bovenaan de lijst staan van meest populaire babynamen. Bij de jongens staat Noah/Noa ook op onze kraamafdeling op één. Een gedeelde tweede plaats is er voor Leon/Léon, Mats/Matz en Lewis/Lewiz. Finn en Louis/Lowie vervolledigen de top drie. Bij de meisjesnamen was Mila het populairst, gevolgd door Olivia en Emma op plaats twee en Noor en Renée op plaats drie.

Volg ons via @bevalleninmalle
Ben je nieuwsgierig naar hoe het er op onze kraamafdeling aan toe gaat? Check dan zeker het Instagramaccount @BevalleninMalle of schrijf je in voor één van de infosessies van onze kraamafdeling.