Investeren in gezondheid

Begin februari kon AZ Sint-Jozef Malle starten met de COVID-19 vaccinatie van het personeel. Ondertussen meldt het ziekenhuis met trots dat de eerste vaccinatieronde er volledig op zit en dat maar liefst 94% van de aangeschrevenen zich liet vaccineren.

Personeel, vrijwilligers én studenten
"Een goede maand na de start van onze eigen COVID-19 vaccinatiecampagne kunnen we melden dat alle medewerkers in ons ziekenhuis de mogelijkheid kregen zich te laten vaccineren tegen COVID-19", aldus Koen Vancraeynest, algemeen directeur. "We schreven uiteraard ons vast personeel en onze artsen aan, maar ook vrijwilligers en studenten die op regelmatige basis aan de slag zijn in ons ziekenhuis, kregen de mogelijkheid tot vaccinatie. Maar liefst 94 % van alle aangeschrevenen ging in op deze vaccinatie-uitnodiging. Op dat resultaat zijn we enorm trots! Dankzij die hoge vaccinatiebereidheid beschermen onze medewerkers niet enkel zichzelf, maar ook hun omgeving en onze patiënten."

Waar kijk jij naar uit na jouw spuit?
Intern lanceerde AZ Sint-Jozef Malle een eigen communicatiecampagne 'Waar kijk jij naar uit na jouw spuit?' met artsen en medewerkers van het ziekenhuis in de hoofdrol. De bijhorende affiches hangen doorheen het hele ziekenhuis en krijgen nog steeds veel bijval. In de vaccinatiestraat kreeg deze campagne nog een verlengstuk. Op een groot canvas kon elke medewerker na zijn vaccinatie noteren waar hij naar uitkijkt na zijn spuit. Koen Vancraeynest: "Ondertussen staat het bord goed vol met allerlei hartverwarmende boodschappen. Hieruit blijkt nog eens hoe sterk onze medewerkers verlangen naar de terugkeer naar het normalere leven".

Koplopers in provincie Antwerpen
De komende weken zal er nog heel wat bedrijvigheid zijn in de vaccinatiestraat van het ziekenhuis om het vervolgvaccin toe te dienen aan iedereen die een eerste vaccin kreeg. Eind mei zullen alle medewerkers hun tweede vaccin gekregen hebben. Samen met Bethanië geestelijke gezondheidszorg bevindt AZ Sint-Jozef Malle zich op een groen domein op de grens tussen Malle en Zoersel. Beide gemeenten zijn momenteel koplopers in de provincie Antwerpen wat betreft aantal gevaccineerden, mede dankzij het grote aantal zorginstellingen die in deze gemeenten gevestigd zijn. "We zijn blij dat we aan deze mooie cijfers konden bijdragen", besluit Koen Vancraeynest.