Overslaan en naar de inhoud gaan
borstkankerzorg

Graag geven we meer toelichting over onze borstkliniek naar aanleiding van enkele recente mediaberichten.

De borstkliniek van AZ Voorkempen maakt sinds 2008 integraal deel uit van de door de overheid erkende associatie Borstkliniek Voorkempen, met hoofdlocatie te KLINA Brasschaat. Een bewuste keuze om geen satelliet te zijn maar samen één borstkliniek te vormen.

Wat betekent dit? 
Alle patiënten van de Borstkliniek Voorkempen van beide locaties worden met dezelfde hoge standaard behandeld door artsen die samen één team vormen. Alle patiënten worden op het multidisciplinair oncologisch consult bij het stellen van de nieuwe diagnose, pre-operatief en ook postoperatief, net zoals bij herval, door het hele team besproken van beide locaties. En daar wordt gezamenlijk beslist welke behandeling het beste is.

Cijfers van aantal behandelde patiënten zijn belangrijk in het recente KCE rapport. Ter verduidelijking: de Borstkliniek Voorkempen hoofdlocatie KLINA had 243 nieuwe diagnosen, de locatie Malle 81 nieuwe diagnosen. Een totaal van 324 nieuwe diagnosen per jaar voor het hele multidisciplinaire team (cijfers 2022).

Als regionaal ziekenhuis willen wij topzorg bieden. Daarom vormt de Borstkliniek Voorkempen locatie Malle en hoofdlocatie KLINA samen  één borstkliniek met een unieke expertise en aantallen die aan alle vereiste normen voldoen.

De kwaliteit van onderzoek en behandeling is gegarandeerd
We laten ons vrijwillig doorlichten door de Europese instantie EUSOMA. Sinds 2014 wordt jaar na jaar de EUSOMA-accreditatie gehaald. Ook KCE verwijst naar deze accreditatie. De  strenge accreditatiecriteria gelden voor elke locatie apart. De inspecteurs komen dus in Malle en Brasschaat langs, en vergelijken de cijfers met de internationale criteria.

Ook halen we de criteria die het Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg regelmatig openbaar maakt op de website zorgkwaliteit.be.

Patiënten zijn bij ons in veilige handen
De jarenlange EUSOMA-accreditatie van de hoofdlocatie KLINA en de locatie AZ Voorkempen van de Borstkliniek Voorkempen, bewijst dat we uw vertrouwen waard zijn.

Eén multidisciplinair team van zeer ervaren artsen met ruime expertise staan hiervoor garant.

Dr. C. Depestel Borstchirurg AZ Voorkempen    
Dr. D. Verhoeven Hoofdcoördinator Borstkliniek Voorkempen
Dr. P.J. Simons Hoofdarts AZ Voorkempen  
Dr. C. Cuyt   Hoofdarts AZ Klina