Overslaan en naar de inhoud gaan
Warme zorg

Elk jaar op de derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. Nog meer dan anders willen we kankerpatiënten en hun naasten die dag tonen dat ze er niet alleen voor staan.

Want nog steeds krijgen elk uur gemiddeld vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Eén op de 25 mensen leeft met de gevolgen van kanker. En achter deze harde cijfers schuilen evenveel menselijke verhalen. Op de Dag tegen Kanker willen we tonen aan al deze mensen dat ze omringd zijn door vrienden, familie, zorgpersoneel, vrijwilligers ... die hen steunen.

Talloze zorgorganisaties zetten activiteiten op touw en AZ Voorkempen werkt graag mee aan dit hartverwarmende initiatief.

Warme, deugddoende activiteiten

Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. Daarom organiseerden we enkele deugddoende activiteiten.

Onze schoonheidsvrijwilligster Petra bood gratis zorgmassages van de handen en/of voeten aan. In het ontmoetingshuis van Casa Callenta organiseerden we in samenwerking met AZ Klina en ZNA Jan Palfijn een lekkere brunch. En als ‘aardbei’ op de taart maakte onze keuken een attentie voor al onze oncologische patiënten met aardbeien die geschonken werden door Coöperatie Hoogstraten.

Dit alles maakte deze dag extra bijzonder.

Het gele lintje

We spelden met z’n allen het gele lintje op. Ons personeel, maar ook bezoekers en patiënten krijgen er vandaag eentje aangeboden in de inkomhal. Het gele lintje staat symbool voor betrokkenheid en medeleven met kankerpatiënten en hun naasten, en verbindt ons in de strijd tegen kanker.