Overslaan en naar de inhoud gaan
   
    
     
      
    
        
  
    
      
                  
    
  
      
      
      
              
    
      
                  
      
                    
                        
            
              
Voedingsvezel zijn all e onverteerbare bestanddelen  die van nature in plantaardige voedingsmiddelen voorkomen. 
Vezels komen voor in groenten, fruit, noten, peulvruchten, volle graanproducten, aardappelen… Als je vezelarm wil eten, vermijd je deze voedingsproducten. 
 
Toegelaten 
Aardappelzetmeel, maïszetmeel, puddingpoeder, tarwebloem   
Alle gebak zonder fruit, peperkoek, speculaas, droge koekjes, chocoladekoekjes   
Eieren   
Kaas   
Koffie, thee, water, cola, alcohol   
Laurier, tijm, zout, tomatenpuree, dragon, vanille-extract, kaneel, azijn, peper, nootmuskaat, mosterd  
Magere bouillon   
Mayonaise, saus zonder groenten of fruit   
Melkproducten   
Suiker, fondantsuiker, gelei (= confituur zonder pitten), honing, witte- en melkchocolade   
Vetstof   
Vis   
Vlees   
Wit brood, witte beschuit, toast, geroosterd wit brood, croissant, melkbrood, suikerbrood, sandwiches, pistolets   
Witte rijst en deegwaren  
 
Niet-toegelaten 
Bruin-, volkoren-, roggebrood, krentenbrood   
Cacao, chocolade bitter, chocolade met nootjes, chocolade met kokos, marsepein, appelstroop   
Fruitgebak, volkorenspeculaas, koekjes met noten of fruit, volkorenkoekjes, mueslikoeken, mattetaart, rijstwafels, chips   
Fruitsappen (met pulp), groentesappen   
Melkbereidingen met fruit en granen   
Ontbijtgranen, muesli, cornflakes, havermout, volkorenbloem   
Pickles, kappers, zure uitjes, augurken, olijven   
Platte kaas met fruit, kaas met noten   
Saus met groenten of fruit   
Soep (met groenten)  
Zilvervliesrijst, volkorendeegwaren