Overslaan en naar de inhoud gaan
Voedingsvezel zijn all e onverteerbare bestanddelen die van nature in plantaardige voedingsmiddelen voorkomen.
Vezels komen voor in groenten, fruit, noten, peulvruchten, volle graanproducten, aardappelen… Als je vezelarm wil eten, vermijd je deze voedingsproducten.
Toegelaten
Aardappelzetmeel, maïszetmeel, puddingpoeder, tarwebloem
Alle gebak zonder fruit, peperkoek, speculaas, droge koekjes, chocoladekoekjes
Eieren
Kaas
Koffie, thee, water, cola, alcohol
Laurier, tijm, zout, tomatenpuree, dragon, vanille-extract, kaneel, azijn, peper, nootmuskaat, mosterd
Magere bouillon
Mayonaise, saus zonder groenten of fruit
Melkproducten
Suiker, fondantsuiker, gelei (= confituur zonder pitten), honing, witte- en melkchocolade
Vetstof
Vis
Vlees
Wit brood, witte beschuit, toast, geroosterd wit brood, croissant, melkbrood, suikerbrood, sandwiches, pistolets
Witte rijst en deegwaren
Niet-toegelaten
Bruin-, volkoren-, roggebrood, krentenbrood
Cacao, chocolade bitter, chocolade met nootjes, chocolade met kokos, marsepein, appelstroop
Fruitgebak, volkorenspeculaas, koekjes met noten of fruit, volkorenkoekjes, mueslikoeken, mattetaart, rijstwafels, chips
Fruitsappen (met pulp), groentesappen
Melkbereidingen met fruit en granen
Ontbijtgranen, muesli, cornflakes, havermout, volkorenbloem
Pickles, kappers, zure uitjes, augurken, olijven
Platte kaas met fruit, kaas met noten
Saus met groenten of fruit
Soep (met groenten)
Zilvervliesrijst, volkorendeegwaren