Overslaan en naar de inhoud gaan
Week van de Valpreventie 2023

Week van de Valpreventie 2023

Wist je dat één op drie thuiswonende 65-plussers jaarlijks valt? Dat kan ernstige gevolgen hebben op lichamelijk, psychologisch, sociaal én financieel vlak. De impact van zo’n val mag dus niet onderschat worden. Daarom neemt AZ Voorkempen graag deel aan de Week van de Valpreventie om zo onze patiënten, familie en medewerkers te sensibiliseren en te informeren over valpreventie.

Tijdens de twaalfde Week van de Valpreventie staat bewegen extra in de kijker. Inzetten op bewegen laat de kans op een val aanzienlijk dalen.

Van 24 tot en met 30 april kunnen opgenomen patiënten en hun bezoekers samen enkele bewegingsoefeningen uitproberen. Onze kinesisten demonstreren ze dagelijks om 14.30 en 18.30 uur via een filmpje op kanaal 90 op de televisies in de patiëntenkamers.

Op dinsdag 25 april krijgen onze opgenomen patiënten een gezonde maaltijd aangeboden die veel vitamine D, calcium en eiwitten bevat. Belangrijke ingrediënten voor het behoud van spieren en beenderen, én om zo het valrisico te beperken.

Wil je meer weten over valpreventie?

Tijdens de Week van de Valpreventie vind je in onze inkomhal meer info. Binnen ons ziekenhuis hebben wij een Expertise Team Valpreventie. Indien je vragen hebt over vallen en valpreventie kan je contact opnemen via:

  • Hilde Huygen, verpleegkundige: 03 380 21 24 - hilde.huygen [at] emmaus.be
  • Sari Borgmans, ergotherapeut: 03 380 23 46 - sari.borgmans [at] emmaus.be

Of neem een kijkje op http://www.valpreventie.be.