Investeren in gezondheid

Dr. Isabelle Van Ussel startte op 2 mei 2022 als pediater in AZ Voorkempen.

Dr. Isabelle Van Ussel volgde haar studie geneeskunde aan de Universiteit Hasselt en Universiteit Antwerpen, waarna zij initieel de specialisatie orthopedie volgde. Omwille van haar grote interesse in kinderen en de internistische pathologie maakte ze na 3,5 jaar chirurgische opleiding de overstap naar de specialisatie kindergeneeskunde.

De laatste maanden van haar opleiding verdiepte dr. Van Ussel zich in de obesitasproblematiek bij kinderen en de kinderpneumologie, waarvoor zij nog als consulent werkzaam blijft in UZA. Beide subdisciplines van de kindergeneeskunde zijn in de tweede lijn belangrijk. Als assistent liep dr. Van Ussel onder andere stage in AZ Voorkempen, Pulderbos, GZA Sint-Vincentius, ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis en UZA.

Haar orthopedische kennis zal ze gebruiken om een eerste screening te doen bij pasgeborenen en kinderen met bewegingsproblematiek. Zo zal dr. Van Ussel de brug vormen met de kinderorthopedisten verbonden aan ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis en UZA, met wie ze nog enkele maanden zal meelopen. 

We kijken uit naar de samenwerking en wensen haar veel succes!