Overslaan en naar de inhoud gaan

Kindergeneeskunde behandelt kinderen tot 15 jaar en omvat 3 onderdelen:

Verblijft je kind op de kinderafdeling, dan kan je ook terecht bij de kinderpsychologen.

Kinderwebsite

Bereid je samen met je kind voor op een ziekenhuisbezoek of -opname via de kinderwebsite. Je vindt er alle nodige info op maat van je kind.

Afspraak maken voor je kind

Voor de veiligheid van je kind geven we geen telefonisch advies bij een gezondheidsprobleem. Een juist advies vereist heel gerichte vragen en een grondig lichamelijk onderzoek.

Raadplegingen van maandag t.e.m. vrijdag 

De raadpleging van de kinderartsen gebeurt op afspraak van maandag tot vrijdag tussen 8 en 18 uur.

  • Tussen 8 en 18 uur kan je telefonisch een afspraak maken via 03 380 20 90 of online via de mynexuzhealth website of app (meer info op http://nexuzhealth.com).
  • Na 18 uur:
    • Wanneer er geen alarmsymptomen zijn, maak je de volgende dag een afspraak op de raadpleging van de kinderartsen.
    • Merk je alarmsymptomen bij je kind, dan kan je terecht op de dienst spoedgevallen. Wanneer daar na onderzoek de medische urgenties zijn uitgesloten, zal er een afspraak worden gemaakt bij de kinderartsen voor verdere opvolging.
Raadplegingen tijdens het weekend

De raadpleging tijdens het weekend is alleen mogelijk voor dringende gevallen. Maak je afspraak vóór 12 uur ’s middags via 03 380 20 90.

Merk je alarmsymptomen bij je kind, dan kan je terecht op de dienst spoedgevallen. Wanneer daar na onderzoek de medische urgenties zijn
uitgesloten, zal er een afspraak worden gemaakt bij de kinderartsen voor verdere opvolging.

Afpsraak met de kinderpsychologen

kinderpsychologenazsj [at] emmaus.be (Mail )ons met vermelding van naam, voornaam en geboortedatum van je kind en een korte omschrijving van je bezorgheden/vragen

Inschrijven voor de raadpleging van de kinderartsen

  • Met kids-ID: schrijf je kind in aan de digikiosken in de inkomhal van het ziekenhuis.
  • Geen kids-ID: schrijf je kind in aan de visbalie van de kinderafdeling. Die is open van maandag tot vrijdag van 7.30 tot 12.30 uur. Buiten deze uren kan je terecht aan de inschrijvingsbalie in de inkomhal van het ziekenhuis. Neem een volgnummer uit de inschrijvingskiosk.

Laboratoriumresultaten

Je wordt door ons opgebeld als het laboresultaat positief is. Indien je onze oproep niet kan beantwoorden, spreken we een bericht in op het antwoordapparaat. Negatieve resultaten worden niet meer doorgebeld, je kan deze zelf consulteren via Mynexuzhealth