Overslaan en naar de inhoud gaan

Van de straatkant gezien zal het nieuwe gebouw rechts aansluiten bij het huidige ziekenhuis. Het gebouw is opgedeeld in vijf bouwlagen:

  • Op het gelijkvloers zullen in de toekomst de meeste raadplegingen plaatsvinden. Dankzij een centrale patio is er daglicht in alle wacht- en raadplegingsruimten. 
  • Alle activiteiten van het daghospitaal volwassenen in blok B verhuizen naar de eerste verdieping in de nieuwe ziekenhuisvleugel. 
  • De kinderafdeling tenslotte neemt haar intrek op de tweede verdieping. Op de tweede verdieping in het huidige gedeelte van het ziekenhuis bevindt zich de kraamafdeling. De ruimte tussen de kraam- en kinderafdeling wordt mee gerenoveerd in dit bouwproject. Daar komen de consultaties met gynaecologen en kinderartsen. Zo wordt de ganse tweede verdieping over de twee gebouwen heen effectief één kwalitatieve zorgunit voor moeder en kind.
  • Op de derde verdieping komt het dialysecentrum, dat nu op een afstand van het ziekenhuis ligt. Rechts achter de nieuwe ziekenhuisvleugel bouwen we een aangepaste parking en toegang voor minder mobiele nierpatiënten. 
  • Op de bovenste verdieping komt een technische ruimte.  In de voorontwerpen werd rekening gehouden met de strengste GRO-normen om tot een duurzame oplossing te komen. 

Hieronder vind je enkele conceptbeelden van de nieuwe ziekenhuisvleugel en de inplanting ten opzichte van de bestaande gebouwen.

AZ Voorkempen nieuwe ziekenhuisvleugel zicht vanuit straatkant
AZ Voorkempen bouwt nieuwe ziekenhuisvleugel
AZ Voorkempen nieuwe ziekenhuisvleugel zicht vanuit hoofdingang
AZ Voorkempen schets nieuwe ziekenhuisvleugel met groendaken en zonnepanelen