Overslaan en naar de inhoud gaan

De nieuwe ziekenhuisvleugel wordt opgetrokken op een deel van de parking naast het ziekenhuis. Om het verlies aan parkeerplaatsen op een duurzame manier te compenseren, gaan we een circulair parkeerdek plaatsen op het resterende stuk van de personeelsparking. In totaal creëren we zo 68 extra parkeerplaatsen voor onze patiënten en medewerkers, waaronder 26 bijkomende andersvalide- en comfortplaatsen. 

Circulair wil zeggen dat we een bestaande parkeergarage hergebruiken. De firma EZ Park past een modulair bouwsysteem toe waardoor ze parkeergarages kunnen demonteren en op een andere plaats terug opbouwen in dezelfde of een andere vorm.  

Tijdens en na de bouwwerken blijven patiënten en bezoekers toegang hebben tot de huidige bezoekersparking. Voor de medewerkers voorzien we tijdens de werken parkeerplaatsen op eigen terrein met tijdelijke verharding in steengruis. Die tijdelijke verharding dient alvast als voorbereiding van het bouwterrein en omgeving van de nieuwe ziekenhuisvleugel. 

We hebben ook rekening gehouden met het groene karakter van ons domein. We maken van de gelegenheid gebruik om de draadomheining en betonnen platen te verwijderen en in te vullen met een groene buffer. Een bomenplan voorziet dat een aantal bomen herplaatst worden en de overige bomen worden gecompenseerd door het aanplanten van nieuwe inheemse bomen. Ook de zijgevels van het parkeerdek worden groene gevels die na enkele jaren grotendeels bedekt zullen zijn door winterharde klimplanten. 

Het totale kostenplaatje komt neer op 2.190.000 euro (excl. btw). We starten begin 2024 met de uitvoering zodat we klaar zijn tegen de zomer om te starten met de bouw van de nieuwe ziekenhuisvleugel. 

Toekomstige parkeergarage AZ Voorkempen