Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwaliteit moet meetbaar zijn, ook die van zorg. Dat vindt de overheid en ook wij als Borstkliniek Voorkempen. Als erkende borstkliniek meten we onze zorgkwaliteit trouw en transparant en moeten we aan strikte eisen voldoen. Er zijn ook allerlei voorwaarden voor diagnose, therapie, follow-up en ondersteuning.

Om zicht te krijgen op de ervaring van onze patiënten na een operatieve ingreep in onze borstkliniek vragen we elke patiënt om hierover een patiënttevredenheidsbevraging in te vullen. Raadpleeg hieronder het rapport met de resultaten.

Een recent rapport van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) concludeerde dat borstkankerpatiënten die worden behandeld in een erkende coördinerende borstkliniek een aanzienlijk hogere overlevingskans hebben. Borstkliniek Voorkempen, een associatie tussen AZ Voorkempen en AZ Klina met hoofdzetel in Brasschaat, is één van de 52 erkende coördinerende borstklinieken in België. Bovendien ontving ons ziekenhuis een individueel rapport van het Belgian Cancer Registry (BCR) waaruit blijkt dat het één van de beste resultaten heeft wat betreft de overlevingskans na 10 jaar voor borstkankerpatiënten (zie blz. 127 figuur 41 "Case-mix adjusted hazard ratio for all-cause death in patients with non-metastatic invasive breast cancer assigned to your hospital on the basis of main treatment").